logo anca small

,,T.O.T.I – Tineri Ocupati, Tineri Instruiti!’’ – ID 153892

Proiect co-finanțat din Programul Operațional Capital Uman 2014-2020 

Id proiect: 153892

,,T.O.T.I – Tineri Ocupati, Tineri Instruiti!’’

2021 – 2023

Obiectivul general al proiectului propus constă în furnizarea masurilor pentru stimularea ocuparii fortei de munca pentru 372 de tineri NEETs cu varsta 16-29 ani, inregistrati la Serviciul Public de Ocupare, din judetele Regiunii Centru, cu accent pe judeţele Covasna şi Harghita în scopul îmbunătăţirii nivelului de competente profesionale si prin creşterea ocupării în rândul acestei categorii de grup ţintă. Proiectul contribuie la realizarea obiectivului specific al programului :

Obiectivul proiectului este in concordanta cu obiectivele Programului Operational Capital Uman 2014-2020 ce au in vedere valorizarea capitalului uman, ca resursa pentru o dezvoltare sustenabila pe viitor şi reducerea sărăciei si proiectul prin actiunile sale valorizeaza tinetii NEETs un grup tinta vulnerabil care contribuie uşor la creşterea ratei şomajului în lipsa educatiei şi a măsurilor de mediere a muncii. Mai mult decat atat, proiectul contribuie la Axa prioritara 1 – Initiativa ”Locuri de muncă pentru tineri”, obiectiv tematic 8 : Promovarea unei ocupări sustenabile şi de calitate a forţei de muncă si sprijinirea, prin faptul ca 372 de tineri NEETs 16-29 ani inregistrati şi profilati de SPO vor beneficia de măsuri active si sustenabile de ocupare prin mediere pe piaţa muncii, programe de formare profesionala si evaluare a competentelor dobandite in sistem non-formal sau informal, ocupare pe cont propriu prin sustinerea antreprenoriatului. Proiectul va contribui pe termen scurt si mediu la integrarea pe piata fortei de munca a acestora, va conduce la o crestere economica in mediul urban si rural si va genera beneficii sociale la nivel individual si colectiv.

 

Linia bugetara: POCU-Apel 991

Comunicate

În cadrul Activității 1.1. Promovarea serviciilor furnizate de SPO și a facilitatilor legislative ce vin în sprijinul tinerilor cu vârsta între 16 și 29 de ani, în vederea inserției pe piața forței de muncă vor fi emise 24 comunicate de presă (4 comunicate/ județ).

Achizitii

.

Obiectivele Specifice ale Proiectului

Proiectul contribuie la realizarea de parteneriate prin incheierea Parteneriatelor cu UAT locale in timpul Campaniei de informare si promovare; Incheierea de acorduri cadru Parteneriate cu 2 AJOFM-uri din regiunea Centru – Covasna si Harghita.

Rezultatele Proiectului

Detalii rezultat – Componenta 1

Activitatile Proiectului

Indicatori de succes ai proiectului

0
Tineri NEETs in vederea inregistrarii si profilarii
0
Tineri sprijiniti in scopul calificarii
0
Afaceri Finantate
0
Formare in Competente Informatice